Våre grønne produkter

Gjennom ansvarlig kredittgivning og grønne produkter kan banken bidra til grønn omstilling i samfunnet. Våre grønne produkter premierer dine miljøvennlige valg med gunstige rentebetingelser.

Grønne boliglån

Våre grønne boliglån passer for deg som har, eller skal kjøpe, en energieffektiv bolig som bruker lite strøm eller har alternative, miljøvennlige energikilder. Boligen må ha energiklasse A eller B. Vi tilbyr grønt førstehjemslån, grønt boliglån og grønt rammelån.

Grønt rehabiliteringslån

Grønt rehabiliteringslån er lån til miljøvennlige og energibesparende tiltak i nye og gamle boliger. Lånet gir deg svært gunstig rente om det velges miljøvennlige løsninger, enten du skal pusse opp eller bytte til energikilder med mindre belastning på miljøet.

Grønt landbrukslån

Grønt landbrukslån er lånet for landbrukskunder som har fokus på miljø og bærekraft, som ønsker å redusere utslipp, utføre energibesparende tiltak eller investere i ny miljøvennlig teknologi i landbruk og skogbruk.

Grønt næringslån

Vårt grønne næringslån passer for bedriftskunder som skal utføre energibesparende tiltak eller investere i ny miljøvennlig teknologi til drift, bygninger eller maskiner. Vi kan bidra med gunstige vilkår på finansieringen som kan være med på å vippe avgjørelsene i riktig retning. 

To unge kvinner står og prater sammen mens de lader en elbil.

Grønt billån

Et grønt billån passer for deg som skal kjøpe en miljøvennlig bil. Som sikkerhet tar vi salgspant i bilen. Billånet kan brukes til kjøp av både ny og brukt bil. Bilen må være nullutslippsbil og den kan være maksimalt 14 år når lånet er nedbetalt.

Grønt innskudd

Grønt innskudd er for deg som er opptatt av hva sparepengene dine bidrar til. Med grønt innskudd kan du være trygg på at pengene du sparer bidrar til reduserte klimautslipp og en mer bærekraftig fremtid med et bedre miljø. Vi garanterer at sparepengene dine blir brukt til å finansiere våre grønne lån.
tre barn sett bakfra i grønn skog

Derfor investerer vi ikke i hva som helst

Er du opptatt av hvor sparepengene dine havner? Hos oss er hensyn til miljø og etikk avgjørende når vi setter opp fond.

Book kundemøte selv

Vi ønsker å være enda mer tilgjengelige for deg og vi tilbyr online booking av kundemøter. Finn en tid som passer for deg i kalenderen og send inn. Du kan velge om møtet skal gjennomføres på Teams, i banken eller på telefon. Du kan fremdeles avtale møter med oss ved å ringe, sende e-post eller sikker melding i mobil- eller nettbank. 

Ta gjerne kontakt med bærekraftsansvarlig ved spørsmål